متخصص شنوایی کودک شما برای تخمین میزان آسیب شنوایی به یک تست شنوایی ساده بسنده نمی کنند. همچنین او راه کارهای شنوایی بیشماری را برای کودک شما پیشنهاد می کند و فرصت های جدیدی را در پیش روی او قرار می دهد تا کودک از شنیدن صدای زندگی به راه های جدید لذت ببرد. متخصصین به شما کمک خواهند کرد تا بر اساس نیازهای شنیداری کودک، مناسب ترین راه کار شنیداری را انتخاب کنید. همچنین را ه کارهایی همچون سیستم FM برای ارتقا سطح یادگیری در مدرسه به شما پیشنهاد می شود. دستگاه هایی که به شما کمک می کنند تا به دنیای مملو از فناوری های جدید امروز متصل باقی بمانند. شما می توانید با تمام این راه کارها به طور مفصل در صفحات بعدی بیشتر آشنا شوید.

سمعک هایی برای کودکان و نوجوانان:

امروزه سمعک برای کودکان نه تنها فناوری منحصر به فردی دارد بلکه در انواع مختلف در طرح ها و رنگ های مختلف متناسب با روحیات دوران کودکی طراحی شده است. سمعک های ویژه کودکان و نوجوانان به طور خاص به منظور افزایش کیفیت زندگی روزانه کودکان  و با در نظر گرفتن نیازهای شنیداری آنها طراحی شده است.

صرفنظر از ظاهار سمعک تمام سمعک ها دارای ویژگی های خاص و مشترک هستند. این سمعک ها طوری طراحی شدند که قادرند صداهای زیر و بم  را به طور خودکار قابل شنیدن کنند.

طبیعی است که هیج سمعکی نمی تواند به طور کامل شنوایی طبیعی را بازگرداند. اما طراحی سمعک ها به گونه ای است که میزان صدا را طوری تنظیم می کند که در شنوایی و درک گفتار اختلالی به وجود نیاید.

کودکان کم شنوا لازم است تا توسط پزشک دارای مجوز مورد ارزیابی شنوایی قرار گیرند و در صورت لزوم برای تهیه سمعک به شنوایی شناس مراجعه کنند. سمعک وسیله الکترونیکی است که صدا را در گوش تقویت می کند. با پیشرفت فناوری امروزه بسیاری از سمعک ها می توانند به گونه ای برنامه ریزی شوند که با توجه به نیازهای شنیداری خاص کودک شما تنظیم شوند.

 تجویزسمعک (فیتینگ):

اولین گام بعد از تشخیص افت شنوایی ارزیابی های دقیق برای آگاهی از نوع و میزان افت شنوایی است بر اساس نتایج بعمل آمده درمان مناسب انتخاب خواهد شد. معمولا برای کودکان سمعک پشت گوشی (BTE) تجویز می شود. اولین گام در روند تهیه قالب گوش است. این فرآیند حدود ۵ دقیقه به طول می انجامد بدون هرگونه درد و ناراحتی. چند روز بعد قالب گوش ساخته شده آماده است و شنوایی شناس روند تجویز (فیتینگ) سمعک را آغاز خواهد کرد. انتخاب سمعک مناسب، برای کودکان بسیارحایز اهمیت است چرا که نحوه رشد کودک به کیفیت فیتینگ سمعک وابسته است. بنابراین در اغلب کشورها تنظیمات به صورت مقایسه ای انجام می شود طوری که کودک بتواند تعدادی از سمعک ها را قبل از گرفتن تصمیم نهایی امتحان کند. گام بعدی درروند فیتینگ باید متناسب با آستانه شنوایی کودک صورت گیرد. برای جلوگیری ازآزار کاربران کوچک ، متخصصین شنوایی احتمالا قسمت هایی از روند فیتینگ را توسط textbox انجام می دهد در اینصورت تقویت صدای کافی و خروجی سمعک به صورت عینی تعیین و اندازه گیری می شود. برای پاسخگویی به نیازهای فردی، برخی از تنظیمات متعاقبا صورت خواهد گرفت. در روند فیتینگ مقایسه ای ، معمولا شنوایی شناس ۲-۳ سمعک را برای کودک تنظیم می کند هر جفت سمعک برای چند هفته به صورت آزمایشی بر روی گوش قرار خواهند گرفت. گام مهم بعدی قراردادن سمعک جدید بر روی گوش کودک و روشن کردن آن است. برخورد کودک به هنگام مواجهه با سمعک لازم است تا بدقت ملاحظه شود بعنوان مثال کودک نباید احساس ترس یا رد سمعک را به هنگام شنیدن صدای بلند نشان دهد. اگرچه کاملا طبیعی است که حتی با افت شنوایی ملایم تا متوسط نیز کودک چند روزی لازم است تا به شنیدن صدای از طریق سمعک عادت کند. همچنین به خاطر داشته باشید که حضور سمعک در داخل یا پشت گوش چیزی است که باید زمان داده شود تا به آن عادت کند. صبور باشید هنگامی که کودک سمعک را از گوش خود بر میدارد اجازه دهید، سمعک را کشف و بررسی کند و با آن آشنا شود بعد از مدتی او را سرگرم کرده و سمعک را دوباره بر روی گوش قرار دهید. فرصت دهید تا جایی که قرار دادن سمعک بر رو ی گوش بخشی از زندگی روزمره شود.

سیستم FM :

تقویت صدای سمعک امکان دسترسی بهتر به اطلاعات شنیداری را فراهم می کند. بنابراین شناسایی ، تشخیص و تقویت صدا به خودی خود کامل ترین راه نیست.بسیاری از کودکان با وجود اینکه سمعک به درستی بر روی گوش آنها قرار گرفته است با مشکلات شنیداری در محیط های پر سر و صدا مانند کلاس درس مواجهند. صداهای پس زمینه در کلاس درس مانند صدای ورق زدن کتاب ها، پچ پچ کردن دانش آموزان و صدای دستگاه تهویه هوا حواس کودک را پرت کرده و مانع از تفکیک صدای گفتار از صدای پس زمینه می شود. در کلاس درس، تالار کنفرانس و مکان های عمومی ضعیف بودن صدای آکوستیک و فاصله زیاد گوینده توانایی درک گفتار را کاهش می دهد. سیستم FM می تواند به طرز قابل توجهی درک گفتار کودک را در محیط های سخت شنیداری افزایش دهد. سیستم FM گفتار را از منبع صوت جمع آوری کرده (از طریق میکروفن مجزا) و صدا را مستقیما به سمعک انتقال می دهد. این سیستم می تواند با افزایش نسبت سیگنال به نویز(SNR) تا ۱۲-۲۰ دسی بل صداهای پس زمینه را حذف کند. فناوری FM مهارتهای ارتباطی کودکان را افزایش می دهد و گفتار و پیشبرد زبانی کودکان دچار افت شنوایی را افزایش می دهد ضمن اینکه می تواند با افزایش ارتباط کلامی در روند پیشبرد رابطه کودک و والدین تاثیرگذار باشد. همچنین سیستم FM با کم کردن رابطه میان معلم و دانش آموز کم شنوا رابطه متقابل کودکان را با مربیان خود تسهیل می بخشد و کودک می تواند گفتار معلم با وجود سر و صداهای محیط بشنود. سیستم FM در کلاس درس، مسجد، مرکز شهر، تیاتر و انجمن ها کار آمد واقع خواهد شد بنابراین کودکان و بزرگسالان کم شنوا می توانند با اعتماد به نفس در مکان های عمومی حضور یابند. سمعک های طراحی شده زیمنس برای کودکان قابل اتصال به کلیه سیستم های FM هستند. این روزها بیشتر سیستم های FM امکان اتصال به دستگاه های صوتی مانندCD و MP3 Player را دارند که به کودک این امکان را می دهد تا به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهد اما برخلاف Tek و miniTek برای اتصال به سیستم FM به کفشک صوتی نیاز است

 قابلیت اتصال بی سیم

امروزه برخی از سمعک ها می توانند از طریق ریموت کنترل های مخصوص به تلفن های مجهز به بلوتوث متصل شوند و امکان اتصال بی سیم به دستگاه های صوتی را فراهم کنند. این ویژگی برای نوجوانان بسیار حایز اهمیت است چرا که به آنها امکان شرکت در فعالیت های خاص هر سن و سالی را می دهد. سیستم های بی سیم Tek و miniTekبرای کودکان امکان شنیدن جریان صدا را از تلفن همراه، mp3 player ، تلویزیون و سایر منابع صوتی به صورت استریو فراهم می کنند. برای راحتی بیشتر نیز فرزند شما می تواند mp3 player و سایر دستگاه های صوتی را به طور مستقیم به ریموت کنترل وصل کند و از اتصالات بی سیم به سمعک خود لذت ببرد. Tek و miniTekسمعک کودک شما را به هدفونی باعملکرد بالا تبدیل می کنند. و miniTekبرای نو جوانان امکان کنترل کلیه دستگاه های شنوایی مورد علاقه شان را به صورت بی سیم فراهم می کند.